post

Febra si alaptarea: nu renuntati

De-a lungul anilor, multor femei li s-a spus în mod eronat că trebuie să întrerupă alăptarea pentru diferite motive, mmulte dintre ele fără niciun temei medical. Unul dintre motivele cel mai des invocate este febra, atât la mamă, cât și la copil. Din păcate, de multe ori, în necunoștință de cauză, proaspetele mămici renunță la a-și mai hrăni la sân copilul, speriate că i-ar putea provoca vreo suferință.

Trebuie să știți că există foarte puţine boli materne care necesită oprirea alăptării. Acest lucru este valabil mai ales pentru infecţiile pe care mama le-ar putea avea, iar infecţiile sunt cel mai comun tip de boală pentru care mamele au fost sfătuite să înceteze alăptarea, mai ales dacă se observă și apariția febrei. Virusurile sunt cauza celor mai multe infecţii, iar aceste infecţii au loc înainte ca mama să aibă idee că este bolnavă. În momentul în care mama are febră (sau nas care curge sau diaree sau tuse sau erupţii cutanate sau vărsături etc), ea a trecut deja infecţia la copil. Cu toate acestea, nu renunțați la alăptare, pentru că în acest fel îl protejați pe cel mic împotriva infecţiilor. Dacă bebeluşul nu se îmbolnăveşte, ceea ce este posibil, este probabil că el să se simtă mai rău în cazul în care alăptarea se opreşte. Dar de multe ori mamele sunt plăcut surprinse de faptul că bebeluşii nu se îmbolnăvesc. Cum așa? Simplu. Au fost protejaţi de alăptare, de decizia mamei de a continua. De asemenea, pentru infecţiile bacteriene (streptoccoc în gât), de asemenea, nu sunt motive de îngrijorare din aceleaşi motive.

La fel, alăptarea trebuie să fie întreruptă rareori dacă copilul este bolnav. De fapt, prin alăptare, mama este în măsură să asigure confortul copilului bolnav şi prin alăptare, copilul este capabil să se aline la sânul mamei. Se spune de multe ori că ”în cazul în care copilul face febră, dați-i să bea mai multe lichide”. Ei bine, până la șase luni de viață, necesarul de lichide al bebelușului dumneavoastră este acoperit de laptele matern.

Mai mult, alăptarea nu trebuie întreruptă nici măcar în cazul în care bebelușul dumneavoastră suferă de diaree. Mama trebuie să se asigure că micuțul bea destule lichide. Dacă nu vomită, copilul trebuie alăptat cât mai des. Dacă regurgitează, i se poate da, la fiecare jumătate de oră, câte 30-60 ml de săruri pentru rehidratare orală sub formă de soluție sau pulbere. Acestea compensează rapid pierderea de minerale și lichide, în caz de diaree acută, și pot fi cumpărate din orice farmacie.

Despre momentele alăptării se pot scrie multe, fiecare mamă care a ales să-și hrănească la sân micuțul are parte de momentele ei unice, care vorbesc despre acele sentiment al iubirii profunde, al unei legături care pare a fi una dintre cele mai puternice. Asta nu înseamnă că mamele care nu alăptează nu au parte și ele de același sentiment.

De la beneficiile care vizează imunitatea și până la comunicarea fabuloasă dintre mamă și copil sunt doar câteva dintre avantajele alăptării. Așa că, dacă poți, nu renunța la a-ți alăpta copilul!

Sursă articol: https://alaptarealasan.ro/probleme-sanatate-alaptare/alaptare-cu-febra-da-se-poate.html