post

Scolarul in Zodia Berbec

Pentru ca intram intr-o zodie noua, haideti sa trecem in revista particularitatile scolarului in Zodia Berbec. Despre copilul nascut in aceasta zodie se zice ca are nevoie de atentie, independenta, si ca isi arata ambitia inca de mic. Sursa informatiilor este ca de obicei www.horoscopurania.ro:

Copilul Berbec adora sa mearga la scoala, dar numai daca va reusi sa ocupe pozitia de lider printre colegi. Nevoia sa innascuta de a conduce si nedorinta de a-i urma pe altii vor duce la probleme cu disciplina si, in final, el isi va manifesta dezamagirea prin lene si capricii. Int-o astfel de situatie, el are nevoie de ajutor si incurajari, pentru ca trebuie sa invete sa se adapteze la altii – acest lucru ii va fi atat de util in viitor!

Problemele de genul asta apar partial din cauza nivelului inalt de inteligenta al Berbecului. Ii place sa o ia inainte, lasand cu mult in urma elevii mai putin capabili. Cu toate acestea, cel mai degraba se va plictisi rapid si se va apuca de altceva la jumatatea drumului. Convinge-l sa-si duca la bun sfarsit sarcina si infraneaza-i dorinta de a se apuca de mai multe lucruri in acelasi timp, pentru ca proiectele incepute de el deseori nu vor fi finalizate. Dar nu uita ca el trebuie sa fie sigur ca va avea succes!

Berbecul poate sa para lenes pentru ca isi pierde rapid interesul pentru orice, dar daca ii vei sopti ca incepe sa ramana in urma, el o va lua imediat inainte. Singurul loc potrivit pentru copilul tau este cel din fruntea clasei. Asadar, daca alte metode nu au efect, trebuie sa recurgi la recompense. Berbecul nu va refuza niciodata o propunere tentanta si este dispus sa priveasca o lauda ca pe o recompensa echitabila pentru efortul depus.

Avand energie in exces, Berbecul s-ar putea sa aleaga sa faca sport ca s-o consume. Imaginatia lui bogata, de asemenea, are nevoie de atentie constanta. Berbecul adora povestile cu uriasi si eroi, formuleaza cu placere ipoteze proprii, determinand invingatorul.

Copilul Berbec poate sa exagereze, dar nu va minti niciodata – nu pentru ca n-ar vrea, ci pentru ca onestitatea innascuta nu ii permite sa faca acest lucru. Asadar, nu il intreba ce parere are despre costumul tau nou, daca nu esti gata sa auzi ca acesta e “total groaznic”. Si fereste-te sa-i spui secretele tale personale de natura delicata: s-ar putea sa auzi cum Berbecul le spune preotului paroh.

Plin de entuziasm, cu sirurile sale nesfarsite de idei, Berbecul te face ba sa razi cu lacrimi, ba sa fierbi de indignare. Dar bunatatea lui, onestitatea si increderea deplina in tine sunt un dar rar, foarte pretios.

Si oricat de curajos si independent ar parea, el are nevoie de imbratisarile tale, desi ar prefera sa moara decat sa recunoasca acest lucru! El cauta mereu sa mearga inainte, iar daca traiesti numai cu viteza mare, s-ar putea sa vezi la un moment dat ca nu mai ai pe nimeni langa tine… Explica-i ca uneori ar fi bine sa nu se grabeasca.